ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Zwangerschapsmassage ontspant, vitaliseert en is een weldaad voor moeder en kind! 

Ronald van Ree

 

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Hoera, je bent zwanger! Gefeliciteerd.

 

service-image

Zwangerschapsmassage wellness Utrecht

Aankomende mama’s zorgen goed voor zichzelf en haar kindje! Gun jezelf en je kindje in je buik het intense gevoel van ontspanning.

Een zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder en kind. Je zwangerschap is een spannende en vaak ook een hele mooie en bijzondere tijd, dus wees extra lief voor jezelf en plan een zwangerschapsmassage bij MASSEUR in het centrum van Utrecht. Ik ben gespecialiseerd in zwangerschapsmassages. Ik, Ronald van Ree, ben een HBO afgestudeerde en gediplomeerde masseur met een master specialisatie in zwangerschapsmassages. Dit betekent dat ik weet wat wel en niet mag in de zwangerschap, wel zo fijn en veilig. Daarom ben je voor een ontspannende zwangerschapsmassage tijdens je gehele zwangerschap op het juiste adres bij mij.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

De zwangerschapsmassage bij mij MASSEUR in centrum van Utrecht is een massage die jou en je kindje rust brengt. Een zwangerschap brengt al genoeg veranderingen en drukte met zich mee. Ik zorg ervoor dat jij dat even achter je kunt laten en kunt genieten van het moment, je moment! Deze zwangerschapsmassage concentreert zich op je nek en schouders, die tijdens de zwangerschap extra worden belast. Als je specifieke wensen hebt (want elke zwangerschap is weer anders), dan pas ik graag de zwangerschapsmassage aan je situatie aan. Na een zwangerschapsmassage ben je lekker ontspannen en kan je er weer helemaal tegenaan.

Bij deze speciale zwangerschapsmassage worden meerdere zintuigen geraakt wat zorgt voor een diepe ontspanning en nieuwe energie! Door de diepe ontspanning die deze zwangerschapsmassage teweegbrengt kan jij nog meer in contact komen met je kindje! Deze zwangerschapsmassage werkt kalmerend en verlicht mogelijke pijn of klachten, want de zwangerschapsmassage zal altijd aangepast worden naar je specifieke wensen en behoeften.

[/read]


 

service-image

Wanneer een zwangerschapsmassage 

Zelfs tot in de laatste weken van je zwangerschap werkt een ontspannende zwangerschapsmassage, en verlicht je zwangerschap!

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Deze veranderingen kunnen bij jou klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in benen en armen, klachten in de onderrug en klachten rondom je schouderbladen. Mijn zwangerschapsmassage is hierbij de uitkomst. Mijn zwangerschapsmassage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel daarvan. Deze zwangerschapsmassage geeft rust op emotioneel gebied aangezien er hormonaal ook veel gebeurt in je zwangerschapsperiode. Je maakt nog meer contact met je kindje door deze zwangerschapsmassage.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

Tot de derde maand (het eerste trimester) van je zwangerschap kan een zwangerschapsmassage helpen om misselijkheid te verminderen, eventuele zwangerschapshoofdpijn te verlichten en je positiever en lichamelijk fitter te maken. Vanaf de derde tot de zesde maand ( de tweede trimester) zal je baby sneller groeien en dus ook je buik. Zwangerschapsmassage kan jou helpen om eventuele krampen in benen, pijn in de rug en/of bekkenbodem te verlichten en eventuele slapeloosheid te verminderen. Na de zesde maand ( het derde trimester) is een zwangerschapsmassage vooral voor de totale ontspanning, vooral voor je bekken, nek, rug, schouders, benen en voeten.

Tijdens je zwangerschap heeft je lichaam meer aandacht en ontspanning nodig. De lichamelijke veranderingen die optreden tijdens je zwangerschap kunnen veel van jou en je lichaam vragen. Maak daarom gebruik van de speciaal ontwikkelde zwangerschapsmassage bij mij, masseur Ronald van Ree, massagestudio MASSEUR in het centrum van Utrecht om in balans te blijven, en goed in contact met je kindje te zijn. De zwangerschapsmassage kan tot in de laatste weken (week 38/39) toegepast worden en van genoten worden. Ook met een zwangerschapsmassage in zijligging zijn klachten met betrekking tot je zwangerschap uitstekend te behandelen.

[/read]


 

service-image

Wat doet een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage heeft helende effecten, het helpt je lichaam en geest in balans te brengen, te ontspannen en zwangerschapsklachten te verminderen.

Zwangerschapsmassage heeft helende effecten omdat er meerdere zintuigen geraakt worden. De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en je kindje in je buik. Het zorgt er voor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Mijn zwangerschapsmassage verlicht ook klachten bij bekken-, rug- en nekproblemen. Verder helpt een zwangerschapsmassage voorkomen of verminderd dat je lichaam vocht vasthoudt en dat jij slecht slaapt.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

Mijn zwangerschapsmassage zorgt er ook voor dat je even stilstaat bij alle veranderingen in je lichaam, hierdoor word jij bewuster van je baby in je buik. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage een positieve effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de zwangerschapsmassage het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden.

Wat een zwangerschapsmassage bij jou doet? Mijn zwangerschapsmassage is zowel energetisch als ontspannend. Deze vorm van energetische aanraking zorgt voor een betere nachtrust, minder rugpijn en bekkenklachten en afname van stress. Hierdoor kan je je gemakkelijker ontspannen.. Daarnaast versoepelt het je spieren en bevordert het de bloedcirculatie. Mijn zwangerschapsmassage is speciaal voor jou, de zwangere vrouw, en kan veel ongemakken verlichten.

[/read]


 

service-image

Wat is een zwangerschapsmassage

Met pure aandacht tijdens een zwangerschapsmassage worden lichaam en geest weer met elkaar verbonden.

Mijn zwangerschapsmassage is een veilige en ontspannende manier om de ongemakken van je zwangerschap te verlichten. Mijn speciale massagetechnieken brengen je lichaam en geest in balans. Mijn zwangerschapsmassage verzacht de gebruikelijke ongemakken in rug, nek, benen en voeten door stimulering van de bloedsomloop in die gebieden. Gun jezelf en je baby de aandacht die jij en je kindje verdienen tijdens je zwangerschap.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

Deze zwangerschapsmassage is vooral een heerlijke ontspannende massage, gericht op de klachten die horen bij je zwangerschap en met het doel deze te verlichten. Mijn zwangerschapsmassage kan gedurende je gehele zwangerschap gegeven worden en wordt aangepast aan het moment van je zwangerschap en je wensen. Zwangerschapsmassage is een massage die zowel lichamelijke klachten, als geestelijke en emotionele spanning tijdens je zwangerschap kan verlichten.

Een zwangerschapsmassage heeft positieve effecten, waaronder: beter kunnen slapen, minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen, verbetering van de doorbloeding, waardoor zuurstof en voedingstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als voor je kind. Je spieren die misschien wat meer gespannen zijn worden soepeler tijdens een zwangerschapsmassage. Bovendien kom je tot rust en je ademhaling wordt dieper tijdens deze speciale zwangerschapsmassage van mij, masseur Ronald van Ree.

[/read]


 

service-image

Voor wie een zwangerschapsmassage

Zwanger? Masseur Art is dé specialist in het centrum van Utrecht als het aankomt op massage behandelingen voor zwangere vrouwen!

Deze zwangerschapsmassage is geschikt voor zwangere vrouwen die een “normale” zwangerschap hebben zonder heftige complicaties of hoge bloeddruk. Voor aanvang van de zwangerschapsmassage neem ik altijd een aantal vragen door om goed op de hoogte te zijn van het verloop van je zwangerschap. Ik zal de zwangerschapsmassage aanpassen tijdens het verloop van je zwangerschap en aan je specifieke wensen en behoeften. Deze zwangerschapsmassage is een heerlijke ontspanningsmassage om die stress bij jou te verlichten, en kan zelfs tot in de laatste weken van je zwangerschap worden ontvangen.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

Een zwangerschapsmassage is er voor jou in de periode dat jij zwanger bent. Deze massage ontspant jou tijdens je zwangerschap en verbetert je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Tevens werkt mijn zwangerschapsmassage kalmerend en verlicht het eventuele pijn en ongemak.. Ook kan jij bij mij terecht voor een klachtgerichte zwangerschapsmassage waarbij ik tijdens de massage rekening houd met je specifieke klachten. Klachten bij zwangerschap kunnen bijvoorbeeld zijn: lage rugklachten, bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de benen en armen of klachten rondom je schouderbladen.

Tijdens je zwangerschapsperiode verandert veel in je lichaam. Door het toenemende gewicht door je zwangerschap en de daarbij horende veranderende lichaams houding word ter veel van je spieren gevraagd. Lichamelijke klachten die vaak voorkomen zijn pijn in de (onder)rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen. Daarom kan tijdens je zwangerschap je lichaam best wat extra aandacht gebruiken! Een ontspannende zwangerschapsmassage kan daarbij uitkomst brengen! Boek nu een zwangerschapsmassage online, of geef een zwangerschapsmassage cadeau.

[/read]


 

service-image

Positie tijdens een zwangerschapsmassage

Lukt het niet om op je buik te liggen, dan kan je genieten van een zwangerschapsmassage in zijligging.

Mijn zwangerschapsmassage in zijligging is een ontspanningsmassage en is samengesteld uit diverse massagedisciplines waaronder de klassiek massage, de hawaïaanse lomi lomi massage en ayurvedische massage. Jij ligt tijdens de zwangerschapsmassage in stabiele zijligging, ondersteund door kussens. Door de zijligging wordt de baarmoeder iets omhoog getild, zodat de bloedvaten meer ruimte krijgen. Tevens is de doorbloeding naar de placenta beter.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

Wil je graag tijdens de zwangerschapsmassage op je buik liggen dan maak ik gebruik van een speciaal zwangerschapsmassage kussen. Deze speciaal ontwikkelde zwangerschapsmassage kussen wordt gebruikt als je niet plat op de massagetafel kunt liggen. Met dit zwangerschapskussen kun je liggend op je buik gemasseerd worden, en genieten van je zwangerschapsmassage. In dit zwangerschapskussen zitten borst en buik uitsparingen, waardoor je niet plat op de massagetafel ligt. Een fijne ontspannende lighouding tijdens je zwangerschapsmassage, zodat jij tijdens de zwangerschap eindelijk weer eens veilig op je buik kunt liggen. Dit zwangerschapsmassagekussen is speciaal ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten. Kortom een zwangerschapsmassagekussen met veel mogelijkheden.

[/read]


 

service-image

De geschiedenis van zwangerschapsmassage

Verschillende culturen hebben hun eigen rituelen en tradities met betrekking tot zwangerschapsmassage en de bevalling.

De zwangerschapsmassage stamt af van de Ayurvedische geneeskunde. Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer uit India. In die periode, 3.000 jaar geleden, werd zwangerschapsmassage voor de zwangere vrouw gezien als heilzaam voor lichaam en geest en was het een gedegen voorbereiding op het moederschap. Ayurveda betekent kennis van het leven. De zwangerschapsmassage is een zachte ontspanningsmassage die de pijn verlicht.

[read more=”LEES MEER   >>” less=”Lees minder”=”true”]

gebied van zwangerschap. De zwangerschap zag met als kwetsbaar, fragiel en gevaarlijk. Dit standpunt is decennia lang van kracht geweest. In 1970 zag Frederick Leboyer de zwangerschap minder als medisch en plastisch maar meer als subtiele zorg. Dat ging gepaard met wellness en alternatieve zorg, zoals zwangerschapsmassage. Hoewel de angst rondom zwangerschap afnam werd massagetherapeuten geleerd dat massage tijdens de zwangerschap potentieel gevaarlijk was.

In de jaren ’90 begon men zwangerschapsmassage steeds positiever te benaderen. Uit onderzoek bleken de voordelen van zwangerschapsmassage, namelijk stress vermindering, verlichting krampen rondom de buik en verbetering van de hormoonhuishouding.

[/read]


 

service-image

De fabels van zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een veilige manier van masseren voor zowel moeder als kind.

Er zijn fabels en misverstanden omtrent deze massage, met name de massage van de enkels en de voeten. Massage rondom de enkels zou weeën op kunnen wekken of zelfs aanleiding kunnen zijn van een miskraam in het eerste trimester van de zwangerschap. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verband bestaat tussen massage rondom de enkels en het opwekken van weeën of een miskraam. Immers, als massagestrijkingen rondom de enkels inderdaad weeën zouden opwekken dan zou elke zwangere vrouw gebruik maken van deze mogelijkheid in plaats van het kunstmatig opwekken van weeën.

Massages en menselijke aanrakingen zijn héél zinvol

Regelmatige laten masseren verbetert jouw prestaties

Massage geeft nieuwe energie, inzichten en bewustwording

Ontspanning massage worden al duizenden jaren gegeven

Door massages verbetert de werking van je immuunsysteem

Regelmatig laten masseren kan een burn-out voorkomen