MASSEUR

HUISREGELS

fijn en goed om te weten

MASSEUR vindt het heel belangrijk dat je massage bezoeken op een verantwoorde, veilige, hygiënische manier en ontspannend zijn, daarom hieronder de huisregels, informatie, adviezen en regels over de massagebehandelingen. Ethiek en hygiëne is voor MASSEUR belangrijk. Je hoeft zelf geen handdoeken mee te nemen, deze zijn ruimschoots aanwezig in de massagestudio.

klik op onderstaande onderdelen :

Bij MASSEUR kunnen zowel vrouwen als mannen terecht voor een respectvolle behandeling. Om misverstanden te voorkomen bespreekt de masseur vooraf wat en hoe gemasseerd zal worden. Ook tijdens de massage kun je aangeven of een en ander aan de verwachtingen voldoet. De praktijkruimte van MASSEUR ligt op de begane grond, hierdoor is het alleen mogelijk om cliënten die goed ter been zijn te verwelkomen.

Hygiëne staat bij MASSEUR hoog aangeschreven, en de masseur verwacht van zijn cliënten dat zij hier ook zorg voor dragen. Neem daarom voordat je naar je massage afspraak gaat vooraf thuis een douche of bad. Dat is niet alleen voor de masseur prettiger om te werken, maar ook voor jezelf om de massage behandeling te ondergaan. Dit is sowieso goed voor je spieren, en zeker qua hygiëne een goed idee.

Eet voor je massage afspraak niet te veel, want een te volle maag kan het positieve effect van de massage belemmeren. Gebruik voorafgaand dat je naar je massagebehandeling gaat, geen alcoholische drank of andere geestverruimende middelen. Trek makkelijke kleding aan als je naar je massage afspraak gaat. Zorg ervoor dat je na de massage afspraak niet veel meer hoeft te doen, dan kan je heerlijk nagenieten. Kom alstublieft op tijd op jouw afspraak, want anders gaat het van je tijd af.

Je dient ongeveer 5 á 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Zo kan de masseur op tijd beginnen met je massage, en kunnen eventuele afspraken na jou ook op tijd beginnen. Mocht je te laat komen dan gaat dit van je massage tijd af. Je zult echter wel de volledige kosten van de gepande massage moeten betalen, en wordt deze niet aangepast. MASSEUR calculeert altijd voldoende tijd voor je massagebehandeling in. De tijd die staat voor een massageafspraak is inclusief omkleden, benodigde anamnese en het maken van een (eventuele) vervolgafspraak. Als je later dan de afgesproken tijd bij MASSEUR aankomt, mag de masseur behandeling inkorten.

Geef een annulering of verplaatsing van een massageafspraak minimaal 48 uur van tevoren door. Gemaakte massageafspraken kunnen dus uiterlijk 48 uur vooraf kosteloos per email worden gewijzigd of geannuleerd. Indien je te laat annuleert, brengt MASSEUR de geplande massage in rekening in verband met de gereserveerde tijd. Wanneer je zonder bericht niet op de afspraak komt, behoudt MASSEUR het recht jou de massagebehandeling in rekening te brengen.

Er zijn verschillende redenen wanneer er niet gemasseerd mag worden. Heb je koorts, griep of steenpuisten dan wordt je niet gemasseerd. Want bij koorts zal de verhoogde stofwisseling verergeren, bij griep en zware verkoudheid kunnen symptomen verergeren, en bij steenpuisten bestaat uitbreidingsgevaar en besmettingsgevaar. Bij ernstige vormen van spataderen wordt dat deel niet gemasseerd, maar andere delen kunnen wel gemasseerd worden.

Heb je een hoge bloeddruk, graag eerst advies vragen van je arts, maar kan met toestemming van je arts wel lichter gemasseerd worden. Bij plaatselijke ontsteking wordt rond dat gebied gemasseerd. Hetzelfde geld voor blauwe plekken, zwellingen of verwondingen. Andere delen kunnen dan wel gemasseerd worden door de masseur buiten dat gebied. Heb je een (acute)blessure, dan ook eerst advies vragen aan jouw arts.

MASSEUR behoud het recht cliënten te weigeren indien deze onder invloed van geestverruimende middelen of anderszins aanleiding geven tot contra-indicatie. MASSEUR is niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, zwangerschap, blessures en medicijngebruik.

MASSEUR is geen medisch behandelaar of fysiotherapeut. Ben je onder (medische) behandeling en/of twijfel je of een massage geschikt is in combinatie met je klachten, medicijngebruik of behandeling, dan is het goed om vooraf met je specialist of arts te overleggen of een massage raadzaam is. In de volgende gevallen is toestemming van een arts noodzakelijk: huidziekten, infectieziekten, ernstige hart- en vaataandoeningen, kanker, trombose, gebruik van antidepressiva, antibiotica en onstekingsremmers.

Je gaat zelf met ondergoed te liggen op de massagetafel. Voor de dames adviseren wij zonder BH op de massagetafel te gaan liggen. Voor de heren geen lange boxershort, dit vermoeilijkt de massage. Je wordt geheel afgedekt met handdoeken. Alleen het deel wat gemasseerd wordt blijft onbedekt tijdens de massagebehandeling. Veiligheid en hygiëne wordt erg op prijs gesteld.

Wanneer je je uitkleedt verlaat de masseur even de massageruimte, zodat jij je rustig kunt uitkleden. Er liggen voldoende handdoeken op de massagetafel in de massagestudio van MASSEUR voor je klaar om jezelf om te kleden met handdoeken, indien gewenst, maar dat hoeft niet. Zodra je op je buik op de tafel ligt, keert de masseur terug en zal de masseur je met handdoeken toe dekken en start de masseur met je massagebehandeling.

Je mobiele telefoon wordt voorafgaande aan de massage behandeling op stil gezet, of beter nog uit. Hierdoor is er rust voor jou en voor de masseur. Draag tijdens de massage geen sierraden. Heb je lang haar dan kan het handig zijn om dit tijdens de massagebehandeling op te steken. De massages van MASSEUR zijn gericht op onthaasting, ontspanning en het verbeteren van lichaam en geest, en hebben niets met erotiek te maken.

Tijdens de massage neemt de masseur zelden initiatief tot een gesprekje of conversatie, dit omdat stilte een positief effect heeft op je ontspanning. Wanneer iets echter onplezierig voelt of je wilt iets kwijt over wat je tijdens of door de massage ervaart, dan ben je natuurlijk van harte welkom om het te delen met de masseur. Een massage kan door de masseur aangepast worden aan je lichamelijke gesteldheid, en geannuleerd of gestaakt bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure.

Als de masseur de massage afrond, is het verstandig om eerst even langzaam tot tien te tellen en daarna rustig overeind te komen van de massagetafel. Er staat water voor je klaar in de massagestudio. Na de massage laat de masseur je even alleen zodat je je aan kunt kleden. Daarna ronden wij de massage afspraak af.

Tijdens de massage kunnen er allerlei afvalstoffen vrijkomen. Door na de massage en de rest van de dag goed water te drinken, kunnen deze beter afgevoerd worden. Drink zodra je thuis komt nog water als je daar behoefte aan hebt, en zeker als je dorst hebt. Massage spreekt het zelf genezend vermogen van je lichaam aan, ervaar het zelf.

Je kunt je na de massage behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Oude kwalen kunnen echter tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen. Een massage kan onderliggende klachten bij je naar de oppervlakte brengen. Je kunt je dus ook tijdelijk niet zo fijn voelen na een massagebehandeling.

Soms geeft een massage na afloop klachten zoals wat hoofdpijn, spierpijn of moeheid. Dit kan komen doordat je lichaam moet wennen aan het nieuwe evenwicht, en het doorstromen en afvoer van afvalstoffen in je lichaam. Extra water drinken zal je mogelijk helpen dit soort klachten te voorkomen.

× Vraag aan MASSEUR ?